Go Back

Mogyorós-datolyás „bejgli-golyó”

(gluténmentes, hozzáadott cukor nélkül, teljes kiőrlésű, omega-3-mal)
Servings: 20 golyó

Ingredients
  

Hozzávalók (kb. 20 golyóhoz)
  • 100 g zabpehely finomra darálva – teljes kiőrlésű
  • 50 g mogyoró vagy dió, mandula – durvára vágva
  • 100 g puha datolya magozott
  • 1 evőkanál lenmagliszt + 2 evőkanál víz „tojáshelyettesítő”
  • 1 evőkanál nyers kakaópor
  • 1 evőkanál olívaolaj enyhe ízű
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet szegfűszeg, szerecsendió
  • 1 evőkanál narancshéj bio narancs lereszelve
  • 1 evőkanál mák vagy tökmag díszítésnek

Method
 

Elkészítés
  1. A datolyát botmixerrel pépesítsd.
  2. Add hozzá a lenmagos „tojást”, olívaolajat, fűszereket, narancshéjat.
  3. Keverd hozzá a darált zabpelyhet és a mogyorót.
  4. Formázz kis golyókat (diónyiakat).
  5. Gördítsd meg mákban vagy tökmagban.
  6. Tedd hűtőbe 30 percre – és kész!

Notes

🎄 Tipp:

  • csokimázzal is lehet díszíteni: 1 tk kakaópor + 1 tk kókuszolaj + 1 tk datolyaszirup – olvaszd össze, csorgasd rá.
  • üvegbe csomagolva szuper egészséges ajándék is lehet.